Arbetstidsförkortning riskerar välfärden

Inlägg i Bohusläningen:
Många skulle må bra av att minska lite på stressen, men en lagstadgad minskning av arbetstiden får konsekvenser som jag tror få av oss skulle vilja se realiserade.

En ny rapport från Riksdagens utredningstjänst visar att den arbetstidsförkortning som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ föreslår skulle innebära minskade skatteintäkter med runt 310 miljarder kronor. I Uddevalla skulle skattebortfallet kunna bli upp emot 400 miljoner kronor. Det motsvarar kostnaden för 920 lärare.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet har vind i seglen och lär aldrig släppa fram Stefan Löfven som statsminister utan att få igenom de flesta av sina dyra krav. Vi drabbas alla när vården och skolan får betala priset för vänsterexperimentet.

Kommentera