I Bohusläningen: MP:s politik ett hot mot jobb och välfärd

På de segervissa miljöpartisternas kravlista hittar vi bland annat snabbstängda kärnkraftverk, stoppade motorvägsbyggen och kraftigt ökade miljöskatter på allt som rör sig.

LO-förbunden har insett att jobben skulle lämna landet men det kanske är precis det Miljöpartiet vill?

Vi ska ju nämligen helst jobba mindre, först friår och därefter förkortad arbetstid. Enligt riksdagens utredningstjänst skulle enbart kortad arbetstid betyda 155 miljarder i uteblivna skatteintäkter. Dessutom skulle Sverige tappa i konkurrenskraft, vilket betyder minskad export och ännu mindre skatteintäkter.

Då spelar det ingen roll hur mycket Miljöpartiet tillsammans med Socialdemokraterna höjer skatten för de med ”lite högre inkomster”. Oerhört kraftiga försämringar av välfärden och infrastrukturen är att vänta.

Miljöpartiets vision om ”ett ekonomiskt system som inte baseras på tillväxt” vore då en snabbt realiserad mardröm.

Maria Plass (M)

Riksdagsledamot Ljungskile

Kommentera