S vill göra det 90 milj kr dyrare att anställa unga i Uddevalla

I dagens Bohusläningen:
Riksdagens utredningstjänsts beräkningar visar nu svart på vitt hur Stefan Löfvens (S) förslag om höjda arbetsgivaravgifter för unga skulle slå mot jobben.

I Uddevalla skulle arbetsgivarna få över 90 miljoner kronor i ökade kostnader per år för sina unga anställda vilket motsvarar kostnaden för 300 ungdomsjobb. I Lysekil blir det 22 miljoner kronor dyrare med unga vilket motsvarar drygt 70 jobb, ungefär samma siffror gäller på Tjörn och på Orust.

Att göra det tre gånger så dyrt att anställa unga som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna vill, gör knappast att jobben för unga blir fler. Socialdemokraterna vill i stället satsa på ännu mer arbetsmarknadsåtgärder, bland annat 90-dagarsgarantin, något som tidigare testats och visat sig verkningslöst, ja till och med kontraproduktivt. Logiken i detta är obegriplig för mig och sannolikt för unga bohusläningar som i dag jobbar eller vill ha ett riktigt jobb.

Kommentera